בישראל, רבים המקרים בהם מתפרצים סכסוכים שונים בין עובד למעביד. בדרך כלל (אך לא תמיד), העובד נפגע כתוצאה מאי עמידת המעסיק בחוקים הסוציאליים השונים הנוגעים לדיני העבודה. לכן, זכויותיו הסוציאליות של העובד במקרים רבים נפגעות והוא נאלץ לעמוד לבדו מול מקום העבודה שבדרך כלל "חזק" יותר ובעל משאבים משפטיים רחבים יותר מהעובד.
המקרים הנפוצים שבהם נפגעות זכויות העובד הן:
- אי תשלום הפרשות פנסיה לעובד בהתאם לחוק (צו ההרחבה לפנסיה חובה).
- אי תשלום פיצויים לאחר פיטורי העובד לפי חוק פיצויי פיטורין.
- פיטורים שלא כדין – למשל כאשר לא נעשה שימוע לעובד טרם הפיטורים.
- אי תשלום ימי חופשה לאחר שהעובד סיים את עבודתו (לפי סעיף 13 לחוק חופשה שנתית).
- אי תשלום מלוא שכר העבודה לו זכאי העובד.
שימו לב שזה לא חובה לשלוח מכתב התראה למעסיק טרם הגשת תביעה נגדו בבית המשפט נגדו. אך במקרים מסוימים, על מנת להימנע מבזבוז זמן, אנרגיה והוצאות, מכתב התראה יוכל להביא למילוי דרישותיכם מבלי להגיע לביהמ"ש.
מכתב התראה למעסיק דוגמא
מכתב התראה טרם נקיטת הליכים משפטיים בדיני עבודה הוא כלי יעיל להשגת סכומי כסף שונים שהמעסיק חייב לכם. לרוב, המעסיק אינו מעוניין להיתבע על ידי העובד בבית המשפט לענייני עבודה ולכן ינטה לפעול בהתאם לדרישותיכם.
חשוב:המידע המוצג במאמר ובדוגמא, הינו מידע כללי בלבד ואינו מותאם לנסיבות המקרה האישי. כל המסתמך עליו באופן בלעדי, ללא היוועצות עם עו”ד מוסמך, עושה זאת על דעתו האישית בלבד. צוות האתר לא יישא באחריות על נזק שנגרם כתוצאה מכך.
שאלות נפוצות על מכתב התראה למעסיק
לא. לצורך שליחת מכתב התראה למעסיק, אתם לא חייבים עו"דותוכלו לנסח ולשלוח בעצמכם. עם זאת, כתיבה וחתימת ע"י עורך דין בדרך כלל מעניקה למכתב משמעות משפטית חזקה יותר היכולה להשפיע על הצד שכנגד למלא את דרישותיכם. בנוסף, עו"ד יוכל למנוע את האפשרות שמכתב ההתראה יבוא בעוכריכם.
כן, אפשר. שימו לב למלא את הפרטים האישיים שלכם ונסיבות המקרה הספציפי. חשוב לציין, שתמיד מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע הבקיא בתחום. מסתבכים? השאירו לנו פרטים בטופס מטה ונחזור אליכם.
את המכתב יש לשלוח לכתובת המקום שבו עבדתם, לידי מנהל העבודה. מומלץ גם לשגר מכתב נוסף הממוען לגזברות הארגון.